skip to Main Content

Kuopion Ainut Elämä

Vieraileva kirjoittaja: Henna Kauppinen, Lahti.

Henna tässä hei.

Kuopion kaupunginteatterissa oltiin keskiviikkona ”tosissaan muttei vakavasti”, niinkuin Hannes Kapanen ruukaa sanoa. Illan otsikkona oli Ainut Elämä ja vieraina mediatutkija Veijo Hietala, jäkishahmo Hannes Kapanen ja jalislegenda Atik Ismail.

Radio Dein 20-vuotisjuhlakiertueen tiimoilta Ilta Lauran kanssa saapui kaupunkiin vain puolitoista tuntia ennen H-hetkeä, joten siinä mentiin jo ennen iltaa Veijo Hietalan sanoin ”päämäärä kirkkaana mielessä”. Kaikki saatiin valmiiksi ajoissa teatterin henkilökunnan erittäin loistavaa asennetta uhkuvalla avustuksella (kiitos!). Touhussa konkretisoitui täysin Atik Ismailin Marja Leinoselta lainaamat sanat: ”Ihminen on ihmisen toivo.”

Kun Antti Kleemola otti kiipparistaan illan avaavat sävelet, sinkouduin henkisesti jonnekin universumin laidalle istuskelemaan kattokruunun välkettä katsellen. Todennäköisesti myös Laura oli siellä, sillä otin todisteeksi useita kuvia, kun hän ei meinannut saada katsetta irti kattokruunusta. No, kunhan vitsailen. Lauralla vain sattuu olemaan lievä kattokruunuhulluus.

Haastattelut kulkivat melko lailla Hanneksen sanoin: Laura oli hyvä koutsi ja vieraiden kolmikko hyvä ketju. Laura tipautteli tuttuun tyyliinsä vieraille melko kinkkisiä kysymyksiä, joihin he vastasivat mielenkiintoisilla pohdinnoilla ja havainnoilla. Vai mitä sanotte siitä, että kuolemaa osana ihmiselämää pohtineen Veijon mukaan kvanttifysiikka on todistanut että elämä jatkuu kuoleman jälkeen? Tai että urheilu ei ole vain mailan heiluttamista/juoksemista/hiihtämistä vaan syvästi symbolista toimintaa? Lopuksi vierailla oli vielä elämänohjeita evääksi, kuten ”Usko unelmiisi, kaikki ne ovat toteutettavissa!” ja ”Välittäkää ja kuunnelkaa läheisiä ja pitäkää heistä kiinni!” Teki mieli huutaa katsomosta kannustusta niin kuin urheilustadionilla konsanaan. Näihin ajatuksiin ei voi muuta kuin yhtyä.

Päätän tekstin kuten Laura Kuopion illan: tää oli spessua!

Nähdään Lahessa torstaina! Luvassa huikea ilta, tunnelma ja vieraat!

Kuuntele Antin avausraita Spotifysta tai Youtubesta:

https://open.spotify.com/track/7ebISPOcADrDvvxXK9oE1O
https://www.youtube.com/watch?v=9RwvXzD1LPs

Back To Top