skip to Main Content

Lauran Takomo on kaikille avoin, osallistava keskustelutilaisuus. Takomo -nimi viittaa tilaisuuden kulkuun: niin kuin sepän pajassa taotaan rautaa, niin myös Lauran Takomossa taotaan illan aihetta yhdessä asiantuntijan sekä osallistujien kanssa.

Takomisen vaiheet:

  1. Illan aihe lämmitetään ahjossa tarvittavaan pisteeseen asti. Toisin sanoen Laura haastattelee asiantuntijaa illan aiheesta.
  2. Aihe siirtyy ahjosta alasimelle taottavaksi. Aiheen takomista eli käsittelyä jatketaan pienissä ryhmissä. Asiantuntija on paikalla ja käytettävissä koko illan ajan, mutta yhtä tärkeää tietoa ja kokemusta on jokaisessa meissä. Yhdessä osaamme enemmän, vuorovaikutuksessa opimme enemmän. Saa kysyä, kommentoida ja epäillä. Jokaisen ryhmän takominen lähtee hakemaan omaa muotoaan.
  3. Illan lopuksi kootaan ryhmien takomisen tuotokset eli keskustelujen ydinajatukset yhteen. Mihin kaikkeen illan aihe onkaan muotoutunut? Mitä uutta olemme oppineet tai oivaltaneet? Mikä jatkokysymys nousi esiin? Miten voimme soveltaa keskustelujen ydinajatuksia omaan elämäämme?

Takomo kestää noin kaksi tuntia. ”Voima syntyy rentoudesta”, opetti seppä Miika Tammisto Lauraa, kun Laura kävi sepän opissa Toivolan vanhalla pihalla. Niinpä myös Lauran Takomossa aiheita taotaan rennolla otteella, lämminhenkisessä ilmapiirissä, tosissaan, muttei vakavasti.

RUKOUS ON SUHDEKYSYMYS / Su 3.3.2019 klo 16 / Kipinä, Jyväskylä

Lauran Takomo RUKOUS ON SUHDEKYSYMYS Su 3.3.2019 klo 16 Kipinä, Jyväskylä Vieraana Jukka Jämsén, pastori, Lapuan hiippakuntasihteeri Vapaa pääsy. Kesto 2 h.…

read more
iltalaurankanssa_takomo_2
Back To Top